16-10-2024 Nieuwsbrief Bluescafe

Hoi allemaal, hier weer een overzicht  van de optredens deze week.

Vrijdag 18 oktober CRUSH

Crush is een driepersoons rockband uit Dronten die in november 2024 hun eerste album uitbracht. Geïnspireerd door de gloriedagen van de jaren zeventig en beïnvloed door genres als stoner rock/metal en heavy metal, brengt Crush een unieke mix van tijdloze rock en krachtige riffs. Hun muziek haalt invloeden uit grootheden als Black Sabbath en Kyuss, maar heeft een eigen moderne twist. De energieke optredens van Crush, doordrenkt met meeslepende ritmes en een rauwe, heavy sound, laten het publiek volledig opgaan in de muziek en verlangen naar meer. Ondanks dat ze nieuw zijn op de scène, maakt Crush met hun passie en unieke geluid al een grote impact.

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zaterdag 19 oktober DES FAIS DO-DO

Begin jaren 90 begon Des Fais Do-Do te spelen in de regionale kroegen met een verfrissende vorm van Cajun en verwante roots-georienteerde muziek, tegenwoordig americana genaamd. Via optredens op (inter)nationale podia en festivals, waaronder het wereldwijd bekende Cajun&Zydeco Festival in Raamsdonksveer (helaas gestopt in 2019), en dankzij drie zeer goed ontvangen CD’s (twee studio-albums en een live-album), is Des Fais Do-Do uitgegroeid tot een internationaal gerenommeerde band in deze kringen, die zich met een zeer eigen opvatting van de muziek een unieke positie heeft verworven. Hiervan getuigen het optreden met de in 2017 overleden Cajun-legende D.L. Menard bij hem thuis in Louisiana en drie optredens op het grote Festival International Acadien-Cajun in Montreal (Canada) in 2004.

Karakteristiek voor de muziek van de Cajuns, een bevolkingsgroep van Franse oorsprong in Louisiana, zijn de eenrijige trekzak (‘french accordion’), de viool en de ’tit fer’ (triangel) waaraan DES FAIS DO-DO soms de 5-snarige banjo toevoegt. Voor de americana wordt deze trekzak ingewisseld voor de accordeon en de viool soms voor een mandoline. Dit geeft aan hoe beide stijlen zich met elkaar laten verenigen terwijl eentonigheid geen enkele kans heeft! In 2004 ontving Des Fais Do-Do de eerste Europese award voor de beste Cajun & Zydeco band. De bijbehorende prijs, een weekend in de toen gloednieuwe SWAMP studio in Raamsdonk, resulteerde in een met publiek opgenomen CD ‘Des Fais Do-Do Live’ met 4 favoriete nummers. In 2005 werden ze opnieuw gekozen, in dit geval als de beste Cajun band.

Derk Habers  bas
Lucas Meertens  (french) accordion en klavier-accordion
Martin van Laar banjo, tit fer’, rubboard
Henk Leeuwis  acoustic guitar, vocals
Bennie Stortelder viool, mandoline, (harmony) vocals
Paul de Leeuw  percussion-drums

Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Zondag 20 oktober KANADA BLUESBAND

Wij zijn de KANADA BLUESBAND uit de Veluwe en omstreken.

In 2016 hebben we onze oude liefde, De Blues weer omarmd, en sindsdien al op menig Bluesfestival en andere muziekpodia met succes opgetreden.

En uiteraard nog vaker in Het Bluescafé Apeldoorn.

De 4-koppige KANADA Bluesband bestaat uit Henri Jansen (zang en drums), Ruud van Zuthem (zang en gitaar), Rob de Haan  (toetsen) en Roland Wagenaar (zang en bas).

De bandleden voelen zich op het podium op hun best. Hun Blues/Rock hart slaat  dan op vollen toeren. 

Er komen songs voorbij van Stevie Ray Vaughan, Robben Ford, Johnny Lang, Cuby and the Blizzards etc. Ook uitstapjes naar The Doors, Pink Floyd & Emerson-Lake-Palmer, en uitsmijters van  Golden Earring, De Scene, De Dijk, ontbreken niet. Altijd voorzien van het ‘Kanada’ sausje.

Contact met het publiek is voor de “Kanadezen” een must om deze enerverende muzikale trip te kunnen maken.

Hieronder  YouTube links van eerdere optredens in oa Het Bluescafé te Apeldoorn, Guitarribs Bluesfestival in Haaksbergen ea.

Aanvang 16.00 uur vrij toegang.

Hoop dat we er weer een feest van kunnen maken. Hoop jullie te zien en groet,

Jan